Home > Cups Unable > Cups Unable To Open Device File /dev/lp0 Permission Denied

Cups Unable To Open Device File /dev/lp0 Permission Denied

Full text and rfc822 format available. D [04/Jun/2005:19:33:07 +0200] StopJob: printer state is 5 A restart of cupsys in the logs: D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] StopListening: closing all listen sockets. Full text and rfc822 format available. Now, from the instructions given athttp://en.gentoo-wiki.com/wiki/CUPS#Local_Printer, it seems that thekey to getting this to work is to explicitly tell CUPS to associatethe parallel print scheme with a USB device, by adding his comment is here

In the BIOS the paraport is set to ECP/ECC DMA1. Also, the CUPS documentationrefers to 'DeviceURI' rather than 'DeviceID'. D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "http"... D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "smb"... learn this here now

I [22/May/2006:14:53:36 +0200] Adding start banner page "none" to job 21. the scanner still works. Message #15 received at [email protected] (full text, mbox, reply): From: Luk Claes To: Holger Levsen Cc: [email protected], [email protected], [email protected] Subject: Re: printing with parallelport printers broken in etch Date: I [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] Full reload is required.

D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "socket"... I [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] Allowing up to 100 client connections per host. Trying to get cups working on my server. > > > > FreeBSD 7.0-RELEASE #4: Tue Apr 15 11:01:37 CDT 2008 > > root at omega.myhome.net:/usr/obj/usr/src/sys/OMEGA > > ... > > I think the reason is that the Photosmart is using a different DeviceURI in its CUPS entry:DeviceURI hal:///org/freedesktop/Hal/devices/usb_device_3f0_b402_MY5532M2HQU0_if0_printer_MY5532M2HQU0but surely it is still using /dev/usbdev5.3 at some level-- is that right?As a

For what it'sworth, my USB mouse uses /dev/usbdev5.2_ep00 without any problem. Printer was working fine with the new ppd driver. Password Notices Welcome to LinuxQuestions.org, a friendly and active Linux Community. I let it retry a few times, and then gave up.Do you think the problem is within the udev/Hal configuration?

print jobs error out saying "unable to write to /dev/lp0" cupsd is running as root parallel is running as lp As soon as I add +rw to all users it is I [22/May/2006:14:53:31 +0200] Configured for up to 100 clients. Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest Introduction to Linux - A Hands on Guide This guide was created as an overview of the Linux Operating System, geared toward new users as an exploration tour and getting started

This test does not cause anyThis is because cupsd is dropping his root permissions.Cupsd can only access files with group owner "lp".Check your Photosmart printer dev node to be sure.For a I don't have a lot of experience with that, so I am not sure how to check that udev is mis-handling the port such that cupsd can't work with it.thanks,Dale Top I can now print to a local printer > > on a workstation (and hopefully on ltsp servers - not tried yet) > > > > I found a solution in Please visit this page to clear all LQ-related cookies.

D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "usb:/dev/usb/lp5"... http://tubee.net/cups-unable/cups-unable-to-open-device-file-dev-lp0.html by ted_chou12 Recent Entries sendmail slows down boot time Cups reports "/usr/lib/cups/backend/hp failed" bluetooth how to, hcitool, obexftp, rfcomm sync folder script parallel port with cups (LPT) Recent Visitors budi.mulyana ferrari As I assume "yes" on this, I've tagged the bug accordingly ;-) On Saturday 05 April 2008 11:16, you wrote: > Is this fixed in sid? This was a permanent solution in my case, that is, I didn't need to do anything upon rebooting.thanks again,Dale Top pschaff Retired Moderator Posts: 18276 Joined: 2006/12/13 20:15:34 Location: Tidewater, Virginia,

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "usb:/dev/usb/lp12"... This test does not cause anymessages at all to be printed to /var/log/messages, so I have noevidence of any underlying system problem occurring.I have found very little info on the net weblink I [22/May/2006:14:53:31 +0200] Cleaning out old temporary files in "/var/spool/cups/tmp"...

I don't know why, but after the installation of turboprint (That might not be the reason) cups reöports, t5hat it's not able to open lp0: [Job 8] Unable to open parallel D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] LoadDevices: Added device "usb:/dev/usb/lp3"... I [22/May/2006:14:53:36 +0200] Started filter /usr/lib/cups/filter/pstops (PID 4854) for job 21.

This does not feel like the correct "solution".

D [04/Jun/2005:19:27:18 +0200] PauseListening: clearing input bits... Do you need any additional information?I am running a Celeron 1.7GHz processor with 384MB of RAM, and no hard drive. D [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] [Job 8] Page = 595x842; 0,0 to 595,842 D [PostScriptcode....] E [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] [Job 8] Unable to open parallel port device file "/dev/lp0": Permission denied |-----------------^^^^ D [04/Jun/2005:19:33:06 Since then printer is not working.

Full text and rfc822 format available. D [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] StartJob: filter = "/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip" D [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] StartJob: filterfds[1] = [ 8 11 ] D [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] start_process("/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip", 0x7fffffff0990, 0x7ffffffefb70, 9, 11, 7) I [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] Started filter I got a workaround, but I'm interested if anyone knows a way to get the driver working again. http://tubee.net/cups-unable/cups-unable-to-copy-pdf-file-permission-denied.html There's a security warning for leaving FileDevice set to Yes, and changing it back means I have to delete and recreate my printer in cups whenever I use it.

Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. No further changes may be made. E [04/Jun/2005:19:33:06 +0200] PID 20246 stopped with status 1! I have an Epson Stylus CX8400 (one of those fancy all-in-one deals).

dmesg gives me:usbcore: registered new driver usblpdrivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driverBut I don't get the line that indicates that the driver as been bound to a particular device port. D [04/Jun/2005:19:27:19 +0200] LoadDevices: Added device "epson:/dev/lp0"... Registration is quick, simple and absolutely free. I've gone through the previously mentioned thread and undone (and then redone) everything mentioned.

Totoetsasoeur February 2010 Permalink Hi mojo,Thanks for pointing this out.I did the following:[email protected]:# chmod 0700 /usr/lib/cups/backend/[email protected]:# lpinfo -vnetwork socketdirect parallel:/dev/lp0network lpdnetwork ippnetwork httpdirect scsinetwork [email protected]:#As you can see, direct parallel:/dev/lp0 is use-4.html and this attachment in comment #33: http://www.overclock.net/attachments/li ... 705.tar.gz for the MosChip 7705.But I don't know if this is the right way. D [04/Jun/2005:19:33:07 +0200] StopJob: id = 8, force = 0 I [04/Jun/2005:19:33:07 +0200] Saving printers.conf... I [22/May/2006:14:53:36 +0200] Started backend /usr/lib/cups/backend/parallel (PID 4856) for job 21.

E [13/Jan/2010:05:37:46 +0000] [Job 4] Unable to open device file "/dev/lp0": Permission denied E [13/Jan/2010:05:37:46 +0000] PID 1594 (/usr/lib/cups/backend/parallel) stopped with status 1! Join our community today! inside /dev/ crw-rw-rw- 1 root lp 6, 0 2009-01-20 16:22 lp0 So CUPS and the printer is functional.